Αξίες

Aπό το 1983, έχουμε ανοίξει την αγκαλιά μας και έχουμε δημιουργήσει μια ζεστή φωλιά για τα πρώτα βήματα των παιδιών έξω από την οικογένεια τους, τα πρώτα βήματα για την εκπαίδευση όλης τους της ζωής!

Εξελισσόμαστε χωρίς να καταργούμε τις ρίζες μας! Πατάμε στις σταθερές αξίες και παραδόσεις και στοχεύουμε στην πρόοδο, δημιουργώντας ένα σχολείο δημιουργικό και βιωματικό. Στο καθημερινό μας πρόγραμμα η φροντίδα και η εκπαίδευση είναι αλληλένδετα. Σεβόμαστε το κάθε παιδί ξεχωριστά, ενδυναμώνουμε την αυτοπεποίθηση, την υπευθυνότητα και βοηθάμε την ανάπτυξη της κατανόησης της διαφορετικότητας του άλλου. Τα παιδιά σε ομάδες σκέφτονται, κρίνουν, επιλύουν προβλήματα, συνεργάζονται και σέβονται τις διαφορετικές απόψεις.

Τα παιδιά έρχονται στο σχολείο με πολλές σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις από την οικογένεια τους και το σχολείο τις στηρίζει και τα ενθαρρύνει να τις μοιρασθούν και να τις αναπτύξουν. Για εμάς, η γνώση δεν έχει όριο χώρου και χρόνου. Το παιδί έχει άμεση πρόσβαση σ’ αυτή, επιλέγοντας την πηγή και το είδος της, προτείνοντας, παίρνοντας πρωτοβουλίες, συμμετέχοντας στην εκπαίδευση. Ο εκπαιδευτικός γίνεται συνεργάτης και καθοδηγητής, έρχεται δίπλα στο παιδί… γίνεται συνοδοιπόρος της πορείας που τα παιδιά χαράσσουν.

Με πυρήνα την αγάπη για το παιδί και βασικούς άξονες την συνεργασία με τους γονείς και τη διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις της προσχολικής εκπαίδευσης το Playland συνεχίζει να μεγαλώνει, να ανοίγει την αγκαλιά του και να εκσυγχρονίζεται σε ένα σχολείο πρωτοποριακό, με φρέσκες ιδέες και σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις. Το σχολείο μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα η ζεστή «φωλιά» που κάθε χρόνο ζωντανεύει από τις φωνούλες των παιδιών σας.

 

Κατερίνα Λινού – Παπαδημητρακοπούλου

…απο το 1983 κοντά στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας!

Άνοιξα το Playland πριν τριάντα χρόνια σαν να άνοιγα την αγκαλιά μου. Είμαι ευτυχισμένη που από το 1983 μαζί με τα πέντε δικά μου έχω αγκαλιάσει χιλιάδες παιδιά. Θυμάμαι τους πρώτους μαθητές. Οι φωτογραφίες μού φέρνουν στο νου ξεχωριστές δραστηριότητες. Τα παιδιά συμμετέχουν σε ορχήστρα, παρασκευάζουν οικολογική κολόνια από τα τριαντάφυλλα μας, ανοίγουν τη βαλίτσα με τη μουσειοσκευή, φτιάχνουν καρέ-καρέ κινούμενο σχέδιο.

Συνδυάζοντας την πείρα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές, οι εκπαιδευτικοί του Playland καθοδηγούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τη γνώση, αποκαλύπτοντας τον εαυτό τους. Τα ενθαρρύνουν να αναπτύξουν σχέσεις και να διαχειρίζονται συναισθήματα. Για εμάς κάθε παιδί είναι ένα ξεχωριστό πρόσωπο με τους δικούς του ρυθμούς και τις δικές του ευαισθησίες. Τα καμαρώνουμε, καθώς μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που αποβλέπουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη τους, προχωρούν από μία κατάκτηση στην επόμενη τόσο στο βρεφονηπιακό σταθμό όσο και στο νηπιαγωγείο. Στόχος μας είναι να φτάσουν στο δημοτικό και να νιώθουν ότι κάθε νέα γνώση συμπληρώνει μιαν ανάμνηση κι αυτό είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ.

Τριάντα χρόνια μετά, το κάθε παιδί παραμένει για μένα μια έκπληξη που δε μ’ αφήνει να χάσω το μεράκι και το κέφι μου. Κι έχω την ευθύνη να νιώσει ασφαλές στο Playland, ώστε να μην του λείψει η ζεστασιά της δικής σας αγκαλιάς.