Κοινωνική προσφορά

Από το 1983 το Playland εκπαιδεύει μαθητές με στόχο να καλλιεργήσουν αξίες όπως η φιλανθρωπία, ο εθελοντισμός αλλά και η αγάπη για το συνάνθρωπο. Κύριο εκπαιδευτικό εργαλείο μας για τα παραπάνω αποτελεί η ίδια η στάση μας, καθώς φροντίζουμε να γινόμαστε εμείς οι ίδιοι παράδειγμα για τα παιδιά μας, οργανώνοντας εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Στηρίζοντας και εφαρμόζοντας τη βιωματική μάθηση δε θα μπορούσαμε να δώσουμε τις αξίες αυτές στα παιδιά παρά μόνο εμπλέκοντας τα ενεργά σε πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης.

 

Με πινέλο την αγάπη ζωγραφίζω την ελπίδα!

0Επιδιώκοντας την ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας σχέσης αλληλεγγύης που έχουμε δημιουργήσει με το Παιδικό Χωριό SOS, συνεχίσαμε τη στήριξη προς αυτούς, διοργανώνοντας φιλανθρωπική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Μέσω της εν λόγω εκδήλωσης επιδιώκαμε όχι απλώς την συγκέντρωση ενός ποσού, αλλά την κατάκτηση της δυνατότητας υιοθεσίας μιας οικογένειας του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης για χρονικό διάστημα, τουλάχιστον ενός έτους. Στην πράξη, η υιοθεσία μιας οικογένειας του Παιδικού Χωριού SOS, αντιστοιχεί στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της οικογένειας και πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στην κάλυψη των αναγκών διαβίωσης, διατροφής των παιδιών, εκπαίδευσης- επαγγελματικού προσανατολισμού, ψυχολογικής- ψυχοκοινωνικής στήριξης και εναρμόνισης τους με το περιβάλλον.
Η εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε και το τελικό αποτέλεσμα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, αφού με την συμβολή όλων σας κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε το ποσό των 11.219€, το οποίο έχει διατεθεί εξ ολοκλήρου για την κάλυψη των ετησίων αναγκών μιας οικογένειας του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης.

 

Από καρδιάς… δημιουργώ!

0 (2)Τα παιδιά του Playland έφτιαξαν κοσμήματα από πηλό και διακόσμησαν πήλινα πιάτα με σκοπό να τα πουλήσουν και να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη…! Μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης από τα παιδιά μας σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Βάρκιζας.

 

 

Μια κούτα από… καρδιάς !

0 (4)Μικρές και μεγάλες χάρτινες κούτες ζωντάνεψαν μέσα από τα χρώματα της ευαισθησίας αλλά και της συμπαράστασης! Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε ένα όμορφο και χρωματιστό απογευματινό στο χώρο του σχολείου μας, ζωγραφίζοντας κούτες που τα παιδιά γέμισαν με τρόφιμα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης ώστε να δοθούν σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.
Μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης από τα παιδιά μας με σκοπό την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κέντρων Ειδικών Αναγκών η ‘’ΧΑΡΑ’’.

 

Όταν ο σπόρος της αγάπης… γίνεται το δεντράκι της ζωής..!

sos2Την φετινή χρονιά, αποφασίσαμε να επισφραγίσουμε τις σχέσεις προσφοράς και αγάπης που εδώ και 30 χρόνια έχουμε δημιουργήσει με το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης γιορτάζοντας μαζί 30 χρόνια λειτουργία μας και προσφοράς στο παιδί και την οικογένεια με μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση γεμάτη χαμόγελα ,ζεστασιά και ελπίδα.

Μέσα από μια σειρά βιωματικών δράσεων, δεχτήκαμε στο χώρο του σχολείου μας τα παιδιά, τους/τις εκπαιδευτικούς και τις μαμάδες του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και όλοι μαζί, σαν μια οικογένεια, παίξαμε, τραγουδήσαμε και τελικά ζωγραφίσαμε με κέφι και φαντασία τις δικές μας γλάστρες.
Κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Arion, A Luxury Collection Resort & Spa καταφέραμε να πουλήσουμε τις γλάστρες και να συγκεντρώσουμε το ποσό των 9.790€ το οποίο διατέθηκε στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης. Αυτό που έδωσε ιδιαίτερη χροιά σε αυτή την προσπάθεια είναι οι σχέσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ των οικογενειών του Playland και του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και οι οποίες διατηρούνται μέσα από κοινές βιωματικές δράσεις.

 

Εκδήλωση για την ενίσχυση του Ιδρύματος “Η Θεοτόκος”

theotokos2Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώσαμε σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΙΠΑΠ «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ». Ο αρχικός μας στόχος ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς συγκεντρώθηκε το ποσό των 10.500€ από την πώληση έργων ζωγραφικής που δημιούργησαν οι γονείς, τα παιδιά και οι φίλοι του PLAYLAND καθώς και από δημιουργίες των νέων της Θεοτόκου. Όλα τα έσοδα διατέθηκαν για τις ανάγκες του ιδρύματος.

Επιθυμία μας ήταν, μέσα από αυτή τη γιορτή να έρθουν σε επαφή οι εκπαιδευόμενοι του ιδρύματος «Θεοτόκος» με τα παιδιά και τους γονείς του Playland αλλά και να δουλέψουμε όλοι μαζί, μια αγκαλιά, πιστεύοντας ότι είναι πολύ σημαντικό από την προσχολική κιόλας ηλικία να ευαισθητοποιούνται τα παιδιά και να μαθαίνουν μέσα από το παράδειγμα των μεγάλων την έννοια της προσφοράς. Μέσα από ομαδοσυνεργατικές δράσεις βιωματικής εκπαίδευσης ολοκληρώσαμε με επιτυχία την εκδήλωση μας και δώσαμε την ευκαιρία στους γονείς, τους φίλους και τα παιδιά του Playland να αντιληφθούν πως όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε στην κοινότητα που ζούμε και κερδίζουμε οι ίδιοι από την διαδικασία της προσφοράς.

 

Αλυσίδα συλογής τροφίμων και ειδών

075Mε την βοήθεια της Κοινωνικής Υπηρεσίας Μέριμνας & Υγείας του Δήμου Βάρης και την εκκλησία της ενορίας μας, εντοπίσαμε οικογένειες που έχουν απόλυτη ανάγκη τη συμπαράστασή μας και αποφασίσαμε να συλλέξουμε και να προσφέρουμε τρόφιμα, χρήσιμα προϊόντα (απορρυπαντικά, χαρτικά, καθαριστικά, κα), παιδικά ρούχα και παιχνίδια.

 

Εκδήλωση καρδιάς για συντροφιά στον Άγιο Σάββα με ζωγραφιές παιδιών

theotokos1Δασκάλες, γονείς και παιδιά αποφασίσαμε να δώσουμε «χρώμα» στους ψυχρούς τοίχους του νοσοκομείου. Χωριστήκαμε σε ομάδες συνεργασίας. Άλλοι ζωγράφισαν και άλλοι ασχολήθηκαν με τις κορνίζες και την τοποθέτηση των έργων.

Σήμερα τα έργα έχουν τοποθετηθεί στον Άγιο Σάββα και με την δύναμη της φαντασία και τα έντονα χρώματα μεταγγίζουν χαρά και αισιοδοξία στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

Μέσα από αυτή την εκδήλωση μάθαμε τα παιδιά μας να βλέπουν την τέχνη όχι μόνο σαν έκφραση του προσωπικού τους κόσμου αλλά και να νοιάζονται ουσιαστικά για το διπλανό τους και να ευαισθητοποιούνται από την προσχολική κιόλας ηλικία.

 

Συμμετοχή στην προετοιμασία bazaar του Αγιου Σαββα

DSC08855Χριστουγεννιάτικο bazaar της Κοινωνικής Πρόνοιας και των Εθελοντών, για την ενίσχυση του ταμείου απόρων νοσηλευόμενων του Νοσοκομείου “Αγ. Σάββας”. Όλοι μαζί, γονείς, παιδιά και δασκάλες περάσαμε όμορφα και με πολύ αγάπη διαθέσαμε τις δημιουργίες μας για καλό σκοπό.
 
 

Μια πινελιά για τα παιδιά στο “Ασκληπιείο”

DSC035441Τα παιδιά ζωντανεύουν με τις ζωγραφιές τους την παιδιατρική κλινική του Ασκληπιείου Βούλας